Materiale

Materiale

Materiale folosite in crearea bijuteriilor Reins

Firma Reins, desi se ocupa in prezent cu importul de produse din argint 925, depune eforturi considerabile pentru a garanta autenticitatea si calitatea temeinica a argintului.

Materialele utilizate in fabricarea bijuteriilor sunt de cea mai inalta calitate, fie ca este vorba de argint 925 sau otel inoxidabil.

Fiecare bijuterie este acoperita cu grija cu un strat protector de rodiu, platina, aur de 18K sau ruteniu, eliminand orice urma de nichel.

Procesul de creatie este o arta, unde se integreaza cu grija si atentie pietre semipretioase, aduse din colturi variate ale lumii.

Fiecare piesa este fabricata in principal manual, beneficiind in acelasi timp de cele mai moderne tehnici, pentru a garanta atat calitatea, cat si originalitatea fiecarei bijuterii create.

Este o pledoarie pentru eleganta si rafinament, unde fiecare detaliu este pretuit si pus in valoare intr-un mod distinct si exceptional.

Metamorfoze în Metal

Despre Argint, Electroplacare, Ruteniu si Lumea Pietrelor Semipretioase

Ce este Argintul ?

Argintul, notat in tabelul periodic ca Ag, nu este doar un element chimic, ci si o alegere valoroasa in lumea bijuteriilor. Argintul este suficient de dur pentru a rezista uzurii zilnice, ceea ce il face potrivit pentru bijuterii. In acelasi timp, in domeniul bijuteriilor, argintul este apreciat pentru stralucirea sa distinctiva, rezistenta la oxidare si adaptabilitatea la diverse stiluri de design.

Ce inseamna placarea de metale pretioase?

Placarea cu metale pretioase precum rodiu, ruteniu sau aur de 18 karate (18k) reprezinta procese in care o bijuterie este acoperita cu un strat subtire din aceste metale pretioase. Aceste tehnici sunt utilizate pentru a oferi bijuteriilor un aspect mai rafinat, pentru a le proteja impotriva coroziunii si pentru a le conferi alte proprietati estetice.

Ce este Ruteniu?

Ruteniul este un metal alb-argintiu, parte a grupului platinei, dar poate manifesta nuante inchise, inclusiv negru, in unii compusi sau aliaje. Este considert o optiune potrivita pentru bijuteriile destinate persoanelor cu piele sensibila sau susceptibile la alergii la metale. Totusi, reactiile individuale pot varia si unele persoane pot dezvolta sensibilitate chiar si la metale considerate in mod obisnuit non-alergenice.

Ce sunt pietrele semipretioase?

Termenul "pietre semipretioase naturale" se refera la minerale, roci sau materiale lapidare care sunt extrase din natura si folosite in fabricarea bijuteriilor. Aceste pietre sunt denumite "semipretioase" pentru a le diferentia de diamante, smaralde, rubine si safire, care sunt considerate "pretioase".Pietrele semipretioase pot oferi o gama larga de culori.